Välkommen på Yogini bliss Retreat på Gotland 19-23 juli 2021.

Välkommen på en magisk naturretreat i Fridfulla Fridhem, Gotland. För tolfte året håller Lou sin populära retreat som i år har temat- LETS CELEBRATE! Vad vill du skapa, vad vill du leva i, hur hittar du vägen?- Bered dig på några djupgående och transformerande dagar...

Vi kommer att gå djupt in i yogans filosofi , tolkningar och möten med gudar och gudinnor. Vila i djup stillhet eller röra oss i vild dans. Meditera i naturen eller flöda i dynamisk yoga. Här är ingen dag den andra lik och alla yogapass har ett eget tema.

Under retreaten kommer vi fördjupa oss i den feminina vägen inom yogan- Shaktis väg.  Enligt många källor är den feminina traditionen den ursprungliga yogan där vi återknyter till vår inre kraft, intuition och kunskap. Under yogapassen fokuserar vi på vår känsla och och friheten i rörelse och stillhet. Så förvänta dig pass med såväl rörelse som stillhet , lekfullhet och allvar och mycket fokus på ditt eget utforskande och nyfikenhet.

Vi kommer att besöka kraftplatser i den Gotländska naturen för ceremonier och återanknytning till moder jord – Gayatri. Bl.a platser runt Fridhem och Högklint samt en längre utflykt. Yogapassen kommer att hållas både inne i  vackra Fridtorp och utomhus i vår naturshala eller kanske någon annanstans i naturen. Varje dag börjar och slutar på stranden när vädret tillåter.

Bered dig på några transformerande dagar där vi jobbar med:

Lets celebrate- Temat som verkligen vill få dig att fira dig själv och livet!


Fysisk yoga som bygger på Hatha, Vinyasa, Kundalini & Yin ” Lou Style”

Pranayamas- andningsövningar för att frigöra Prana

Djupgående meditationer- För återhämtning och kraft

Naturceremonier- På olika platser i naturen åkallar vi Shakti

Dans & Fri rörelse- Vi utforskar kroppens fria rörelse, rytm och stillhet.

Chanting & Mantras – Vi ljudar olika Sanskritmantras för healing och balans.

Föreläsning om gudinnornas arketyper och hur vi kan applicera dem i livet-
Vi bor i den lilla orten Fridhem som i slutet av 1800talet var prinsessans Eugenias semesterparadis. Nu är platsen öppen för alla där den ligger inbäddad i havsbukten- Åt ena hållet ser vi Visby ( 7km bort) och åt andra håller stiger Högklints klippa, Gotlands högsta punkt. Här finns vild natur och även Fridhems naturpark, med vattenfall och unik växtlighet. Det känns mer som södra Frankrike än mitten av Östersjön. Huset vi alla bor, äter och yogar i heter Fridtorp. Ett hus från förra sekelskiftet med trivsam men rätt enkel vandrarhems-standar, lite kolla för vuxna feeling.. Du bor i 3 eller 2 eller 1 bäddsrum med egen dusch och toa till alla rum.

Maten är vegetarisk/vegansk med såväl ayurvedisk som raw food influens – Mjölkprodukter, soja och gluten är uteslutna så under dessa dagar är det många som får en helt ny tarmflora och ny vital energi. Många tycker att maten är en av höjdpunkterna på retreaten.


Vid fint väder börjar dagen med meditation & Gayatri mantra på Fridhems vackra stand, sedan ett flödande yogapass med intro till dagens gudinna. Under lunchen har du tid för såväl promenader utmed den vackra kusten, solbad, massage, utflykter eller vila och inre reflektion. Eftermiddagens utomhusyoga går i stillhetens tecken med t.ex yinyoga, ayurvedisk yogamassage, kundaliniyoga och meditation. Efter en näringsrik kvällsmat presenterad av Karolina Lallerstedt avslutar vi dagen där vi började, i solnedgången vid havet.

Retreaten passar alla som vill gå djupare i sitt yogautövande och sin urkraft- Shaktis energi och Shivas stillhet. Du har kanske yogat en del eller gjort andra kurser i personlig utveckling och vet att du själv är ansvarig för dina vägval i livet. Du fungerar i grupp och är beredd att möta dina begränsningar på ett kärleksfullt sätt. Vi kommer att spendera mycket tid utomhus i olika väder och vind, utmana oss själva i vår vardagliga bekvämlighet och möta naturens olika element. Det kan lika gärna vara solens hetta, vilda stormar, regn eller  nyfikna djur just du får möta dig själv i. 

Observera att retreaten inte fokuserar på enbart fysiskt träning, alingments eller att lära sig ett speciellt pass. Inte heller en retreat som bara fokuserar på att vila...Men allt det finns ju såklart med men i ett större sammanhang. Retreaten passar dig som vill gå djupare, vill växa och fira ditt liv!

Kostnad inklusive helpension :

Trebäddsrum 6500:-
Dubbelrum 7500:-
Enkelrum 8500:- 


Anmälningsavgift 1000:- bet till Yogabliss bg 549-7524 återbetalas ej. Vid avbokning senast 1 månad innan får du tillbaka retreatkostnaden om du har läkarintyg.( I år gäller dessa villor fram till kurstart om du skulle få Covid 19, mot läkarintyg). Men försök överlåta din plats till någon annan i första hand och spontananmäl dig inte innan du är säker på att du vill deltaga. Detta för att jag ska kunna förbereda och planera på bästa sätt.

Platserna går fort så anmäl dig i god tid ! Du skickar först ett mail till mig där du beskriver lite om dig själv. louaberg@yahoo.se
IMG_5107jpg
IMG_5168jpg