Yogini Yoga handlar om att möta dig själv


Lou utvecklade denna metod när hon själv kände en längtan efter att ta yogan till ett större perspektiv än asanas. Under ca 15 år har hon hållt föreläsningar, retreats och workshops på detta ämne- En återkomst till Shaktis, det heliga femininas kraft. Sedan urminnes tider har denna kraft varit en av de essentiella vägarna inom yogan. Nu är tiden återigen mogen för ett återuppväckande. Denna gång med det heliga feminina som ledstjärna. 

Lous metod är att väva ihop den vediska mytologien med modern yoga. I stillhet och rörelse får du utforska såväl dina inre hinder och blockeringar som att få tillgång till frigörelse och kraft. Lou använder yogan som ett terapeutiskt redskap att nå djupare inom dig själv. Du får utöva flödande hatha & vinyasa yoga för att hitta din fysiska kraft på yogamattan. Du får sträcka ut på djupet i yin yoga och väcka din inre Kundalini shakti med kundalini yoga. Du får röra dig fritt i extatisk dans eller vila djupt i guidade meditationer och visualiseringar. 

Du får hitta kraften i ditt andetag och den djupa friden som infinner sig i djupavslappningen. Med de guidade berättelserna om yogans gudar och gudinnor vill Lou uppmana dig till ett inre möte. Yogaguden Shiva eller hans gemål Shakti ser hon som olika aspekter av dig själv. Din djupa meditation och längtan efter stillhet gestaltas bl.a av Shiva. Medan din rörelse, längtan och kraft gestaltas av Shakti. På retreaterna går vi djupt in i våra egna mönster och många får ett uppvaknade av sin sanna identitet under dessa dagar. 

Under sommaren arrangeras Yogini Bliss för 13e året på Gotland. En djupgående retreat i vackra Fridhemsbukten. Lou har under 8 års tid arrangerat Yogini Bliss retreats på olika platser i Indien, favoritvalet har blivit södra Goa där även 2022 års vinterretreat kommer att hållas. Lou håller även retreats på andra kraftplatser, nu senast hösten-21 gick resan till Cefalu på Sicilien.

Lou har ett flertal utbildningar och certifieringar: Hatha yoga Sivanada och Satyananda, Vinyasa flow, Yin yoga, Kundalini yoga och Gravidyoga. Lou är även initierad i att ge Shaktipat deeksha, en överföring av kundalini shakti. Lou är utbildad ayurvedisk yogamassör, healer samt kostrådgivare. Hon väljer att inte referera till speciella lärare eller skolor, då hennes förhållningssätt nu är fristående och under ständig utveckling. Lou har även en BA ( Bachelor of arts) från Chelsea College of art and design. Med konsten som grund blir yogan också ett redskap att göra din egen konst av och samtidigt det bästa verktyget till personlig utveckling. Lou skriver även böcker och artiklar för olika siter och tidskrifter.

Lou kommer från Stockholm, men bor sedan åtta år tillbaka på Gotland, där hon och en kollega driver Yogastudion Loma Studio.