Yoga Bliss Indien Retreat

i Ljuvliga Patnem

11-22 Januari 2019

 

 

 

10478362_10152832741438073_2459220648609208356_o

 

 

 Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien 

Välkommen till en magiskt retreat i Yogans hemland Indien för fjärde året.   Här är lugnt och ljuvt och Patnem beach inbjuder till fridfulla soltimmar och promenader utmed den mysiga stranden. Vi bor precis intill stranden på den lilla resorten Lotus , som blev utnämd till en av de 10 bästa retreaterna av The Guardian. Naturlivet är magiskt på denna plats och ofta ser vi både delfiner leka i havet och majestätiska fåglar flyga över vår yogashala.

Yogastilen är både flödande hatha yoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående yin & kundalini yoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom , samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn yinyoga och kundaliniyoga, i shalan som överblickar oceanen & standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel . Vi kommer också få ta del av föreläsningar om Yogans historia, filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv.

Vi bor i bambuhuts byggda med ekotänk i naturmaterial. Alla hus har två bäddar , badrum och wc. vi bor som en liten egen ”by” precis innanför stranden. Så här råder lugn och frid och vill du kan du lätt strosa ned till havet…

Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster.

 Vi bor och äter ekologisk och vegetarisk brunch och middagsbuffe  på Lotus , men i mitten av retreaten tar vi som vill en avstickare till närbelägna Palmlem eller Agonda för lite shopping och äta ute.( valfritt )

Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.

I priset ingår två yogaklasser per dag , the, frukt, brunch och middag , kvällscirkel mm under 11 Dygn .

 

Kom med på din livs resa !!!

 


_dsc0568

 

 

 

 IMG_8192

Om Goa:

Goa är Indiens minsta delstad och ligger på sydvästra kusten och är välkänt för sina vackra stränder , goda kulinariska kök och folk från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder. I södra Goa som Agonda ligger har turistnäringen inte kommit lika långt som i Norra Goa, och stora hotellkomplex , högljudda partyn och gågator lyser med sin frånvaro . Man bor ofta i sk. Beach huts, små bungalows byggda i trä, stå , kokosblad med varierande standard. Ofta består rummen av ett myggnät, en dubbelsäng , wc & dusch. Och ofta inser man att man inte behöver mycket mer då man är ute så gott som hela dagarna. Observera att det kan finnas en och annan liten ödla, groda eller mygga här och där,vi är ju i tropikerna…

I Goa är livet gott och du kan känna dig trygg som kvinna och gudinna…Många frågar om maten i Indien och personligen tycker jag det är bland de bästa köken på jorden – Grönsakerna är närproducerade och ibland ekologiska. På Mina favorithak behöver man inte vara orolig för magsjuka då tom salladen sköljs i mineralvatten…Se Jardim A Mar, Blue planet och H2o. Men ät gärna mat med probiotika innan resan ( tex mjölksyrade grönsaker , kombuchka, yoghurt mm) för att förbereda magen för en ny tarmflora.

Vem är kursen för ?

Denna retreat passar dig som antigen yogat ett tag eller på annat sätt jobbat med kropp/ själ, rörelse och medvetandeträning.

Du är intresserad av att utvecklas och blicka inåt såväl som att vara med kvinnor i gruppövningar. Du är också nyfiken på att möta de känslor som ibland kan uppstå i grupp.

Du njuter och är intresserad av nya miljöer och kulturer.

Du är intresserad av att modigt möta dig själv i vad som uppstår. En retreat i Indien men ny miljö, natur, djurliv , värme etc kan kanske också utmana, men du tar ansvar själv för vad du upplever som utmanande och får också tid att både reflektera inåt samt att dela i vår sharingcirkel.

Kursen passar dig som vill möta livet och dig själv och andra med mod, kärlek ,stillhet och kraft.

Om du har någon fysiskt/psykisk åkomma, vänligen hör med mig och läkare om kursen är lämplig för dig.

Några röster från förra årets retreat :

”Var med på retreatet i Goa / Indien , och det var en härlig upplevelse. Det var fokus på yoga, kvinnlig styrka och gemenskap, blandat med härlig natur, havets brus, delfiner och egentid. En resa och ett retreat som gjorde mig mjukare, starkare och som gav mig nya insikter om mig själv. Lou var som alltid en fin, omtänksam och inspirerande guide i den feminina yogans, dansens och gudinnornas värld. Skulle gärna göra om det!”

Sandra Olseni

”Jag tycker att det var en alldeles magisk resa, både Indien och yogan, och kommer att bära den med mig länge – för alltid faktiskt. ”

Claudia Morner

”Stort tack till dig Lou för den yogan du gör/har/lär ut, den är så himla perfekt för mig!!  1000 kramar”

Gunilla Åström

Bilder från Retreat :

IMG_1302 IMG_7235 IMG_7257 IMG_7358 IMG_7429 IMG_7433 IMG_7487 IMG_7501 IMG_7554 IMG_7557 IMG_7630
IMG_7671 IMG_7682 IMG_7721 IMG_7778 IMG_7783
IMG_7796 IMG_7814

 

    Det fina gänget från förra vinterns retreat, Chattai ligger på kullen bakom oss och Agonda beach framför oss .

Ps.vi ser lite yrvakna ut för vi är på väg på delfinsafari i Gryningen …

IMG_7323

Om Shanti

Maila din intresseanmälan till louaberg@yahoo.se

eller gå till arrangörens hemsida,där vi har prisuppgifter, bokning och flyguppgifter.  http://www.inshapetravel.se/yoga-bliss-retreat-i-goa-med-lou-aberg

 

2 Responses to Yoga Bliss Retreat i Goa Januari

  1. Anna-Maria skriver:

    Hej har funderingar att följa med på din resa. Skulle vilja bra lite med dig om det finns möjlighet till det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.