yogastudio gotlad yoga retreat gotland

Yogini Bliss i Paradiset

Goa Jan-20

 

 

 

10478362_10152832741438073_2459220648609208356_o

 

 

 Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien 

 

 

Länk till Inshape där du bokar din resa : https://www.inshapetravel.se/india-goa-lou-aberg-2020-01-10

 

Välkommen till en magiskt retreat i Indien för sjätte året.

Yogini Bliss i Paradiset.

 

Gudinnorna leker i våra drömmar och nu vill jag bjuda in dig till den största drömmen. Att få yoga, meditera och ”leka” med the divine. På en plats handplockad av mig efter många år i Indien. På little Cove på Chola beach precis intill havet bor du som en prinsessa… Långt borta från världens surr och brus…
Nu kan du börja drömma och planera in nästa Indienresa med mig ” Yogini Bliss in Paradise ” Indiens magi när den är som bäst ..Yogini Yoga med olika teman på morgonen och eftermiddagarna , i rörelse och stillhet. Vi jobbar med olika feminina arketyper såsom Kali, Lakshmi, Sarasvati och Durga. Väcker vår inre längtan, lust, passion och riktning. Får njuta, hänge oss och utforska … att vara en levande gudinna på jorden …

Yogastilen är både flödande hatha yoga som vi gör på förmiddagarna, och mjukare inåtgående yin & kundalini yoga på eftermiddagarna. Klasserna är djupgående ur alla aspekter och vi hinner med både mer intensiv yogapraktik med alignments, teknik och kroppskännedom , samt flödande och lekfull vinyasa där vi yogar mer fritt. Det är bra om du har vissa baskunskaper i yoga men behöver varken vara supervig eller atlet för att deltaga.

Eftermiddagarna vigs åt lugn yinyoga och kundaliniyoga, i shalan som överblickar oceanen & standen. Mycket tid läggs också på meditation, chanting och pranayama. För att  smälta och reflektera över alla upplevelser avrundar vi ibland dagarna med samtal/sharingcirkel . Vi kommer också få ta del av föreläsningar om Yogans historia, filosofi och dynamiken mellan Shakti/Shiva och hur vi skapar ett kraftfullt och kreativt liv. Ha samtal och dela i cirkel, göra healingövningar och eldmeditationer, sk Homas, vid havet..

Vi bor i mysigt och bohemlyxiga Huts byggda med ekotänk i naturmaterial. Alla hus har två bäddar eller dubbelsäng , badrum och wc. Vi bor som en liten egen ”by” precis innanför stranden. Så här råder lugn och frid och vill du kan du lätt strosa ned till havet…

Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster.

Vi bor och äter ekologisk och vegetarisk brunch och middagsbuffe , men ibland tar vi kanske en avstickare till närbelägna Agonda eller Patnem för att äta ute, se de sköna kvällshägnet med trummor och eldar och bara mysa…

 
Jag vill även uppmuntra dig till att få landa i paradiset din egen rymd, med solbad, naturpromanader, vila och inre reflektion.
Vi kommer åka på utflykt till en nationalpark ( indisk djungel) där vi kanske får skymta vilda djur och bada i vattenfall…Bli Parvati Förkroppsligade…
Vi kommer ge oss ut på havet och möta de magiska delfinerna och njuta av skönheten …Bli Lakshmi förkroppsligade…
Vi kommer att göra ceremonier och blicka in i eldens lågor och bli Durga …
14 exklusiva platser finns så varför inte reservera din spot redan nu ?
I priset ingår två yogaklasser per dag , the, frukt, brunch och middag , kvällscirkel .helpension i bohemlyxiga beachhuts, samtal och meditationer. Samt de två utflykterna och transfer med taxi till och från flyget.
Resa: Flyg till Goa (GOI). Normalt flyger man ut från Sverige dagen innan, d v s 8 januari. Om du anländer till retreatet på morgon/förmiddag den 9 januari kan du få vänta till mitt på dagen på att få tillgång till din bungalow. Flyg kan du boka själv eller med vår hjälp, vår flygbokningsavgift är 300 SEK. Boka inte flyg innan du fått besked från oss om att minimiantalet deltagare uppnått.
Qatar Airways har när detta skrivs (mars 2019) bra flyg som kostar ca 5000 SEK med avresa 8 januari 2020.   Annars har även www.finnair.se bra flyg. Samt flygstol med www.apollo.se

Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.

Pass och visum: För resa till Indien krävs visum. OBS! Var ute i god tid, handläggningstiden kan vara upp till 20 dagar ibland. Ansök om e-visa här.  (Enklast ) Du kan också ansöka på traditionellt sätt på www.in.ckgs.se. För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Kom med på din livs resa !!! Se mer info och boka via Inshape travel.

https://www.inshapetravel.se/india-goa-lou-aberg-2020-01-10

 


_dsc0568

 

 

 

 

Om Goa:

Goa är Indiens minsta delstad och ligger på sydvästra kusten och är välkänt för sina vackra stränder , goda kulinariska kök och folk från hela världen. Här kan du trängas på marknader, shoppa eller leva ostörd som yogi på ensliga stränder. Chola beach är en otroligt vacker och orörd strand av lite boholyxigare karaktär . Man bor  här i Beach huts, små bungalows byggda i trä, stå , kokosblad. Ofta består rummen av ett myggnät, en dubbelsäng , wc & dusch. Intill ligger den lite längre stranden Agonda där det finns gott om mysiga restauranger och shopping. För dig som vill uppleva lite mer än bara vår paradisstrand…

I Goa är livet gott och du kan känna dig trygg som kvinna och gudinna…Många frågar om maten i Indien och personligen tycker jag det är bland de bästa köken på jorden – Grönsakerna är närproducerade och ibland ekologiska. På Mina favorithak behöver man inte vara orolig för magsjuka då tom salladen sköljs i mineralvatten…. Men ät gärna mat med probiotika innan resan ( tex mjölksyrade grönsaker , kombuchka, yoghurt mm) för att förbereda magen för en ny tarmflora.

Vem är kursen för ?

Denna retreat passar dig som antigen yogat ett tag eller på annat sätt jobbat med kropp/ själ, rörelse och medvetandeträning.

Du är intresserad av att utvecklas och blicka inåt såväl som att vara med kvinnor i gruppövningar. Du är också nyfiken på att möta de känslor som ibland kan uppstå i grupp.

Du njuter och är intresserad av nya miljöer och kulturer.

Du är intresserad av att modigt möta dig själv i vad som uppstår. En retreat i Indien men ny miljö, natur, djurliv , värme etc kan kanske också utmana, men du tar ansvar själv för vad du upplever som utmanande och får också tid att både reflektera inåt samt att dela i vår sharingcirkel.

Kursen passar dig som vill möta livet och dig själv och andra med mod, kärlek ,stillhet och kraft.

Om du har någon fysiskt/psykisk åkomma, vänligen hör med mig och läkare om kursen är lämplig för dig.

Några röster från förra årets retreat :

”Var med på retreatet i Goa / Indien , och det var en härlig upplevelse. Det var fokus på yoga, kvinnlig styrka och gemenskap, blandat med härlig natur, havets brus, delfiner och egentid. En resa och ett retreat som gjorde mig mjukare, starkare och som gav mig nya insikter om mig själv. Lou var som alltid en fin, omtänksam och inspirerande guide i den feminina yogans, dansens och gudinnornas värld. Skulle gärna göra om det!”

Sandra Olseni

”Jag tycker att det var en alldeles magisk resa, både Indien och yogan, och kommer att bära den med mig länge – för alltid faktiskt. ”

Claudia Morner

”Stort tack till dig Lou för den yogan du gör/har/lär ut, den är så himla perfekt för mig!!  1000 kramar”

Gunilla Åström

Bilder från Retreat :

IMG_1302 IMG_7235 IMG_7257 IMG_7358 IMG_7429 IMG_7433 IMG_7487 IMG_7501 IMG_7554 IMG_7557 IMG_7630
IMG_7671 IMG_7682 IMG_7721 IMG_7778 IMG_7783
IMG_7796 IMG_7814

 

    Det fina gänget från förra vinterns retreat, Chattai ligger på kullen bakom oss och Agonda beach framför oss .

Ps.vi ser lite yrvakna ut för vi är på väg på delfinsafari i Gryningen …

IMG_7323

Om Shanti

Maila din intresseanmälan till louaberg@yahoo.se

eller gå till arrangörens hemsida,där vi har prisuppgifter, bokning och flyguppgifter.  http://www.inshapetravel.se/yoga-bliss-retreat-i-goa-med-lou-aberg

 

2 Responses to Yogini Bliss i Paradiset -Retreat Goa Januari -20

  1. Anna-Maria skriver:

    Hej har funderingar att följa med på din resa. Skulle vilja bra lite med dig om det finns möjlighet till det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.