Yogini Bliss Retreat  Fridhem Gotland

 

16-21 Juli   ” Go Deep & Wild Goddess”

 

el 13-18 Augusti Detox & Raw Goddess

 

 

  

Namasté och välkommen till Yogini Retreaten för sjunde året på Gotland. I år har jag två retreater –

16-21 juli År öppen för alla såväl vana deltagare som nya. Kursen passar alla nivåer då vi yogar, mediterar och deltar i övningarna efter våra egna förutsättningar. Var beredd på mycket uteliv i naturen och mycket ( mjuk) rörelse. Vi kommer att gå djupt in i yogans filosofi , tolkningar och möten med gudar och gudinnor. Vila i djup stillhet eller röra oss i vild dans. Meditera i naturen eller flöda i dynamisk yoga. Här är ingen dag den andra lik

 I Augusti kommer min efterlängtade detox och raw food retreat. Här blir yogan aningen mjukare så att vi kan hjälpa kroppen att rensa ut slaggprodukter med hjälp av Raw food, juicer , the och smoothies.

Mina retreater är ej avsedda för dig som vill  ”träna yoga ” eller köra hårda fysiska pass, men förvänta dig samtidigt många härliga timmar i rörelse som kan innefatta yoga, dans, promenader…Vi går djupare i vår närvaro…

Under båda retreats kommer vi fördjupa oss i den kvinnliga vägen inom yogan- Shaktis väg. På Fördjupningen möter vi också Shivas yogiska väg.  Enligt många källor är den feminina traditionen den ursprungliga yogan där vi återknyter till vår inre kraft, intuition och kunskap. Under yogapassen fokuserar vi på vår känsla och och friheten i rörelse och stillhet.  Vi kommer att besöka kraftplatser i den Gotländska naturen för ceremonier och återanknytning till moder jord – Gayatri. Bl.a platser runt Fridhem och Högklint samt en längre utflykt. Yogapassen kommer att hållas både inne i  vackra Fridtorp och utomhus i vår naturshala eller kanske någon annanstans i naturen.

Bered dig på några transformerande dagar där vi jobbar med :

Fysisk yoga som bygger på Hatha, Vinyasa, Kundalini & Yin ” Lou Style”

Pranayamas- andningsövningar för att frigöra Prana

Djupgående meditationer- För återhämtning och kraft

Naturceremonier- På olika platser i naturen åkallar vi Shakti

Dans & Fri rörelse- Vi utforskar kroppens fria rörelse, rytm och stillhet.

Chanting & Mantras – Vi ljudar olika Sanskritmantras för healing och balans.

Föreläsning om gudinnornas arketyper och hur vi kan applicera dem i livet-

IMG_0313

Vi bor i den lilla orten Fridhem som i slutet av 1800talet var prinsessans Eugenias semesterparadis. Nu är platsen öppen för alla där den ligger inbäddad i havsbukten- Åt ena hållet ser vi Visby ( 7km bort) och åt andra håller stiger Högklints klippa, Gotlands högsta punkt. Här finns vild natur och även Fridhems naturpark, med vattenfall och unik växtlighet. Det känns mer som södra Frankrike än mitten av Östersjön. Huset vi alla bor, äter och yogar i heter Fridtorp. Ett hus från förra sekelskiftet med trivsam men rätt enkel vandrarhems-standard. Du bor i 3 eller 2 bäddsrum med egen dusch och toa till alla rum.

Vår fantastiska kock är även i år Karolina Lallerstedt. Maten är vegetarisk med såväl ayurvedisk som raw food influens – Mjölkprodukter, soja och gluten är uteslutna så under dessa dagar är det många som får en helt ny tarmflora och ny vital energi.

 

Vid fint väder börjar dagen med meditation & Gayatri mantra på Fridhems vackra stand, sedan ett flödande yogapass med intro till dagens gudinna. Under lunchen har du tid för såväl promenader utmed den vackra kusten, solbad, massage, utflykter eller vila och inre reflektion. Eftermiddagens utomhusyoga går i stillhetens tecken med t.ex yinyoga, ayurvedisk yogamassage, kundaliniyoga och meditation. Efter en näringsrik kvällsmat presenterad av Karolina Lallersted avslutar vi dagen där vi började, i solnedgången vid havet.

Retreaterna passar alla som vill gå djupare i sitt yogautövande och sin urkraft- Shaktis energi och Shivas stillhet. Du har kanske yogat en del eller gjort andra kurser i personlig utveckling och vet att du själv är ansvarig för dina vägval i livet. Du fungerar i grupp och är beredd att möta dina begränsningar på ett kärleksfullt sätt. Vi kommer att spendera mycket tid utomhus i olika väder och vind, utmana oss själva i vår vardagliga bekvämlighet och möta naturens olika element. Det kan lika gärna vara solens hetta, vilda stormar, regn eller  nyfikna djur just du får möta dig själv i. 

 

Kostnad inklusive helpension :

Trebäddsrum 5450:-
Dubbelrum 5650:-
Enklelrum 6550:-

I år har jag lite mindre grupper Max 15 deltagare så anmäl dig i god tid ! Anmälan är bindande.

Anmälningsavgift 1000:- bet till Yogabliss bg 549-7524 . Vid avanmälan får du givetvis tillbaka din avgift om du har tex läkarintyg eller andra starka skäl. Men försök överlåta din plats till någon annan i första hand och spontananmäl dig inte innan du är säker på att du vill deltaga. Detta för att jag ska kunna förbereda och planera på bästa sätt. 

Under retreaten har du även tillgång till bokning av massage och jag bjuder alltid in de bästa : I År välkomnar vi Julian Maryassel & ( namn kommer)

”MASSAGE & ENERGIBALANSERNG av Julian Maryassel som är med på augusti retreaten :

Efter mer än 15 års erfarenhet av att ge behandlingar har jag utvecklat en egen stil, där kompletterande metod och grepp används för att nå resultat.

Syftet med behandlingar kan variera; Avkopplande, frigöra spänningar, erhålla djupavslappning, ge mer livsenergi, stilla smärta, strukturellt korrigerande..osv

Jag kombinerar tekniker från öst och väst:
Svensk Klassisk
Stretch
Energibalansering
Healing
Djupgående massage
Bindvävs massage
Energimassage
Cranio Sacral
Akupressur
mfl.

Behandlingen anpassas efter en enklare behovsanalys i samråd med dig.
Behandlingen ges med en inkännande intuitiv beröring. Det betyder att ibland kan väldigt kraftiga tag följas av ren healing.

Tid: 30/60/75/90 min
Pris: 450/750/950/1000 kr ” Betalning för massagen sker på plats till Julian.

 

Jag och mitt team ( Karro , Helena & Julian ) ser sååå mycket fram emot sommaren !

Om Du vill deltaga, maila mig vilken kurs det gäller samt lite info om dig själv .

  Maila för info & anmälan till  louaberg@yahoo.se