yogabliss 

Yoginins väg med Lou

Come darkness Come light and Be Bliss

 

 

 

Jag, Lou Åberg grundade Yogabliss 2003: Ett enmansföretag som erbjuder yogaklasser, retreater, exklusiva matlagningsevent, hälsocoaching, healing samt ayurvediska behandlingar. Jag brinner för att dela med mig av det som inspirerar och lyfter mig, och de senaste åren har min väg blivit tydligare:

Yoginins väg och Yoga för kvinnor – Även om män också är välkomna och brukar uppskatta mina klasser och sessioner. Med övningar och behandlingar som syftar till att stärka och balansera kvinnor i alla åldrar, former och stadier i livet. Att balansera hormoner, att hitta en acceptans inför sin egen kropp och samtidig sträva efter hälsa och välmående i livets alla skeden . Då jag själv erfarit att vara både ung tjej, kvinna och nu börjar närma mig de mogna åren har jag en rik källa av erfarenheter att ösa ur och dela med mig av. Jag har jobbat på heltid med detta i 13 år nu och tröttnar aldrig!

I år, 2018 fyller jag 53 år och känner mig faktiskt friskare, piggare och i bättre form än när jag var 25 ! Jag vill inspirera dig till att känna detsamma !

Vare sig du kommer till mig för en Ayurvedisk behandling, yogaklass, retreat eller coaching så sätter jag alltid dig och dina behov i första hand och vill att din upplevelse blir en helhet av både kropp & själ.

 

 

 

Min yogaväg är varit lång och slingrande precis som livet självt. Jag växte upp under 60 & 70-talet på söder i Stockholm och jag minns att jag redan här fann faschination för bilder från ett avlägset land i Öst, Indien.  Med dess fantasifulla tempel,  gudinnor och gudar med åtta armar och yogisar i lustiga positioner blev jag nyfiken på att en gång få åka dit, men det skedde många år senare.  Under tonåren var livet en ständig utmaning  där jag försökte hitta min form genom konst, böcker och teater.  Några år senare började jag hitta min väg som konstnär och utbildade mig till designer och konstnär (BA) i London vid Chelsea College of Art and Design. Dagarna på konstskolan var långa och hektiska och då det även var en akademisk fil kand. innefattade det många skiftliga avhandlingar. En dag hittade jag en yogakurs i en sliten lagerlokal och för mig var det direkt som att hitta hem. Den gav mig en källa till avslappning under pressade studiedagar och samtidigt hittade jag något mer, mig själv och min väg. Jag minns när jag vandrade hem på Lime Groove och tänkte ” wow, är det så här man kan känna sig”. Fri, lycklig och avspänd. Jag började min yogaväg med klassisk hatha yoga för att sedan gå min första utbildning  i Kundalini yoga tillbaka i sverige. Jag älskade grunden med all kroppskännedom , och den intuitiva och mjuka metod som Tomas Frankell förespråkade. Samtidigt som jag fick många konst och design uppdrag, bl.a att utsmycka en t-bane station ( Thorlidsplan, den satt uppe mellan 98-07 då den ersattes av annan konst) och göra ett antal teaterscenografier, var det i yogan och senare även coaching och ayurvediska behandlingar som jag började hitta källan och min sanning. Långsamt hittade jag också den mer fysiska och dynamiska yogan med bla Jivamukti yogan och Shiva Rea som inspiration.

Mitt största och mest mystiska skifte hände en dag i början av 2000 talet. då jag och en vän besökte en manlig mystiker som gav ”transmission” eller Deeksha som det kallas inom yogan . Traditionellt har gurun överfört denna energihöjning efter manga års utövande till yogin. Men detta hade jag ingen aning om utan satt i en mysig kö och närmade mig ” mystikern ” utan att ha några förväntningar eller föreställningar . När det var min tur sätter jag mig öga mot öga med en outgrundlig svart blick, sedan slutar jag ögonen och hör orden ” You are so Loved” .

Jag försvinner. Jag är överallt. Jag är ett totalt vibrerande, expanderande, kärleksfullt universum som är bortom tid och rum . Jag hör någon skratta och förstår efter en stund att det är jag. I total lycka och frid bortom ord flyttas jag på något sätt bort till en madrass där någon långsamt försöker föra mig tillbaka…

Efter att jag öppnade mina ögon och åter mötte världen har min perception och upplevelse av livet aldrig varit densamma. … Jag är inte alltid ”upplyst” eller ”i Oneness” , men min perception och varseblivning skiftade. Jag blev Yoga.

Jag förstod sången som Gudinnan sjunger till Bahirava…

Min längtan efter att fördjupa mig i yogans filosofi och mer mystiska sida ledde mig till Rishikesh i Indien där jag fördjupade mig i Kriya Yoga/ Hatha yoga , en klassisk yogaväg som i sin vagga förmedlades och utfördes av kvinnor med övningar, mantras och ceremonier för olika Indiska gudinnor. Här mötte jag ordagrant gudinnornas djupa visdom.

Detta har blivit den största inspirationen för min yoga, att bjuda in och leka med de indiska gudinnorna som också kallas Yoginis. Att yoga är för mig som en konstform , vilket i Indien ses som sjävklart. Där har konst, dans, filosofi och yoga alltid har länkats ihop. Jag har fortsatt att fortbilda mig inom  yogans enorma träd och har även vidareutbildat mig i Hatha,  Asthanga Vinyasa yoga, Yin yoga, Gravid yoga och med årliga resor till Indien där jag ständigt växer och utvecklas i mötet med olika yogalärare och andra inspiratörer. Jag har även utbildat mig till ayurvedisk massör, kostrådgivare och healer/dekkshagivare för att kunna möta dig utifrån dina behov. Hälsa för mig är ett helhetsbegrepp som innefattar yoga, kost och både inre och yttre skönhet.

I femton år har jag nu undervisat yoga på kvällskurser i Stockholm och på Gotland samt haft mina återkommande retreater några gånger om året. Yoga i djupaste Bergslagen på Gamla hemmet som en mysig helgretreat 3 gånger per år samt ” Yogini Bliss”, sommarens höjdpunkt med en hel veckas yoga på västra Gotland. I  sommar hålls den för åttonde året samt en fördjupning  i Yogini Bliss för andra året. Sedan fyra år tillbaka har jag även en yogaretreat i Goa under vintermånaderna,

Jag kan inte säga att jag längre tillhör någon speciell inriktning , guru eller yogaskola utan har valt att kalla min yoga för Hatha och Yogini  Yoga. Många lärare och yogaformer inspirerar mig. Min inspiration
är att väcka oss till vår inre potential, i våra livsval och utmaningar. Att se yogan som en fritt skapande konstform . Yoga för mig är ett uttryck, en resa till större självkännedom och insikt. Jag uppmuntrar dig under mina klasser att själv vara yoga istället för att göra yoga…

Det är ju egentligen bara vi själva som vet vad som är bäst för just oss. Men för att höre den inre rösten måste det yttre bruset bort. I mötet med din kropp, din andning, din röst och din djupa vila finns svaret.

Come and be bliss