yogastudio gotlad yoga retreat gotland

yogabliss 

Yoginins väg med Lou

Come darkness Come light and Be Bliss

 

 

 

Välkommen till Yogabliss . Jag grundade Yogabliss 2003 och har undervisat sedan dess. Efter många års undervisande i Stockholm så flyttade jag till Gotland 2014 och det är här jag har min bas. På sommaren hittar du mig i Fridhem på den populära retreaten ” Yogini Bliss”, samt på bl.a Surflogiet Tofta, Summerburst på Fårö och många andra popup-event.

Vintertid erbjuder jag klasser i Visby, Sthlm Yogamana, samt min uppskattade vinterretreat i Aswhem, Indien.

Utöver mina yogaklasser och retreats erbjuder jag även Ayurvedisk yogamassage och coaching. Min yogametod bygger på såväl klassisk hatha yoga, som mer dynamisk Vinyasa yoga. I Yin yogan erbjuder jag en djupare ”release” för kropp och själ.

Jag gör gästföreläsningar/klasser på företag och event: Tidigare kunder har bl.a varit Shu Emura, Lóreal, Stadshuset Sthlm, Försäkringskassan Sthlm, Dn, Unionen och SBAB. Jag är även återkommande en av gästlärarna på Inbalance Yogalärarutbildning Sthlm. I somras var jag även en av ”talarna” under Alemdalsveckan där jag inbjuden av Hjerta AB samtalade om folkhälsofördelarna med yoga.

Jag brinner för att dela med mig av det som inspirerar och lyfter mig, och de senaste åren har min väg blivit tydligare:

Med övningar och behandlingar som syftar till att stärka och balansera i alla åldrar, former och stadier i livet. Att balansera hormoner, att hitta en acceptans inför sin egen kropp och samtidig sträva efter hälsa och välmående i livets alla skeden . Då jag själv erfarit att vara både ung tjej, kvinna och nu börjar närma mig de mogna åren har jag en rik källa av erfarenheter att ösa ur och dela med mig av. Jag har jobbat på heltid med detta i 15 år nu och tröttnar aldrig. I år, 2018 fyller jag 53 år och känner mig faktiskt friskare, piggare och i bättre form än när jag var 25 . Jag vill inspirera dig till att känna detsamma ! Vare sig du kommer till mig för en Ayurvedisk behandling, yogaklass, retreat eller coaching så sätter jag alltid dig och dina behov i första hand och vill att din upplevelse blir en helhet av både kropp & själ.

 

 

 

Min yogaväg är varit lång och slingrande precis som livet självt. Jag växte upp under 60 & 70-talet på södermalm i Stockholm och jag minns att jag redan här fann faschination för bilder från ett avlägset land i Öst, Indien.  Med dess fantasifulla tempel,  gudinnor och gudar med åtta armar och yogisar i lustiga positioner blev jag nyfiken på att en gång få åka dit, men det skedde många år senare.  Under tonåren var livet en ständig utmaning  där jag försökte hitta min form genom konst, böcker och teater.  Några år senare började jag hitta min väg som konstnär och utbildade mig till designer och konstnär (BA) i London vid Chelsea College of Art and Design. Dagarna på konstskolan var långa och hektiska och då det även var en akademisk fil kand. innefattade det många skiftliga avhandlingar. En dag hittade jag en yogakurs i en sliten lagerlokal och för mig var det direkt som att hitta hem. Den gav mig en källa till avslappning under pressade studiedagar och samtidigt hittade jag något mer, mig själv och min väg. Jag minns när jag vandrade hem på Lime Groove och tänkte ” wow, är det så här man kan känna sig”. Fri, lycklig och avspänd. Jag började min yogaväg med klassisk hatha yoga för att sedan gå min första utbildning  i Kundalini yoga tillbaka i sverige. Jag älskade grunden med all kroppskännedom , och den intuitiva och mjuka metod som Tomas Frankell förespråkade. Samtidigt som jag fick många konst och design uppdrag, bl.a att utsmycka en t-bane station ( Thorhildsplan). Den satt uppe mellan 98-07 då den ersattes av annan konst och göra ett antal teaterscenografier, var det i yogan och senare även coaching och ayurvediska behandlingar som jag började hitta källan och min sanning. Långsamt hittade jag också den mer fysiska och dynamiska yogan med bla Jivamukti yogan och Shiva Rea som inspiration.

Min längtan efter att fördjupa mig i yogans filosofi och mer mystiska sida ledde mig till Rishikesh i Indien där jag fördjupade mig i Kriya Yoga/ Hatha yoga , en klassisk yogaväg som i sin vagga förmedlades och utfördes av kvinnor med övningar, mantras och ceremonier för olika Indiska gudinnor. Här mötte jag ordagrant gudinnornas djupa visdom.

Detta har blivit den största inspirationen för min yoga, att bjuda in och leka med de indiska gudinnorna som också kallas Yoginis. Att yoga är för mig som en konstform , vilket i Indien ses som sjävklart. Där har konst, dans, filosofi och yoga alltid har länkats ihop.

Jag har fortsatt att fortbilda mig inom  yogans enorma träd och har även vidareutbildat mig i Hatha,  Asthanga Vinyasa yoga, Yin yoga, Gravid yoga och med årliga resor till Indien där jag ständigt växer och utvecklas i mötet med olika yogalärare och andra inspiratörer. Jag har även utbildat mig till ayurvedisk massör, kostrådgivare och healer/deekshagivare för att kunna möta dig utifrån dina behov. Hälsa för mig är ett helhetsbegrepp som innefattar yoga, andning, kost och mental träning.

Jag kan inte säga att jag längre tillhör någon speciell inriktning , guru eller yogaskola utan har valt att kalla min dynamiska yoga för Hatha/Flow/Slow. Begreppet Yogini Yoga innefattar min sammanlagda undervisning med asanas , pranayama, mediation, filosofi och yogisk mytologi. Kommer du till mig på yoga så lär du dig en metodisk sekvens som vi sedan varierar. Jag vill få dig att hitta din potential och inspirerar till ett lugnt förhållningssätt. Långsamt bygger du upp styrka och smidighet, samtidigt som du blir varse mentala hinder som kanske håller dig tillbaka.

Jag uppmuntrar dig under mina klasser att själv vara yoga istället för att göra yoga…

Det är ju egentligen bara vi själva som vet vad som är bäst för just oss. Men för att höre den inre rösten måste det yttre bruset bort. I mötet med din kropp, din andning, din röst och din djupa vila finns svaret.

Come and be bliss